سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیه های زندگی

اقرا باسم ربک الذی خلق

در  بعضی از مهد کودکها 9 صندلی میذارن و به 10 بچه میگن هر کی نتونه سریع برای خودش یه جا بگیره گرگه و .... ادامه بازی. بچه ها هم همدیگر رو  هل میدن تا خودشون بتونن روی صندلی بشینن.
با این بازی ما از بچگی به کودکان خود آموزش میدیم که هرکی باید به فکر خودش باشه.
اما در مهد کودکهای ژاپن 9 صندلی میذارن و به 10 بچه میگن اگه یکی روی صندلی جا نشه همه باختین. لذا بچه ها نهایت سعی خودشونو میکنن و همدیگر رو طوری بغل میکنن که  کل تیم  10 نفره  روی 9 تا صندلی جا بشن و کسی بی صندلی نمونه. بعد 10 نفر روی 8 صندلی، بعد 10 نفر روی 7 صندلی و  همینطور تا آخر.
با این بازی اونا به بچه هاشون فرهنگ همدلی و کمک به همدیگر رو یاد میدن!

 



نوشته شده در یکشنبه 92 تیر 30ساعت ساعت 5:21 صبح توسط حسین مرادی نژاد| نظر

بسم رب المهدی

در روایت آمده است: خانه هایى که در آنها تلاوت قرآن مى شود، «تُضِیئُ لاِءَهْلِ السَّمآءِ کَما یُضِیئُ النَّجْمُ [أَلْکُوکَبُ الدُّرِّىُّ] لاِءَهْلِ الاْءَرْضِ.»(1) چنان که ستاره یا ستاره ى درخشنده براى اهل زمین مى درخشد، براى آسمانیان مى درخشد. در گذشته صداى قرآن از منازل بلند مى شد. در حالات اصحاب سیّدالشهدا ـ علیه السّلام ـ در شب عاشورا آمده است: «لَهُمْ دَوِىٌّ کَدَوِىِّ النَّحْلِ.» زمزمه اى همانند صداى زنبور عسل داشتند.(2)

قرآن کریم,فضیلت,فضیلت خواندن قرآن در ماه رمضان,رمضان

هم چنین آمده است که ایشان: «مَا بَیْنَ راکِعٍ وَ ساجِدٍ وَ قائِمٍ وَ قاعِدٍ.» در حالات مختلف:

برخى در رکوع و برخى در سجده و برخى ایستاده و بعضى نشسته [به عبادت و راز و نیاز و مناجات و انس با خدا مشغول بودند]. و در خطبه ى همّام در شمار ویژگى هاى متّقین آمده است:

«فَصافُّونَ أَقْدامَهُمْ یَتْلُونَ آیاتِ اللّه‏ِ آناءَ اللَّیْلِ و أَطْرافَ النَّهارِ.» مرتّب به نماز ایستاده و در لحظات شب در آغاز و پایان روز، آیات خدا را تلاوت مى کنند. (3)

 

 

1. مشابه: اصول کافى، ج 2، ص 210؛ من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 473؛ تهذیب، ج 2، ص 122؛ وسائل الشیعه، ج 2، ص 122؛ ج 5، ص 294؛ ج 8، ص 158؛ بحارالانوار، ج 84، ص 153؛ ارشاد القلوب، ج 1، ص 92؛ اعلام الدّین، ص 262؛ ثواب الاعمال، ص 42؛ روضة الواعظین، ج 2، ص 321؛ المقنعة، ص 120. متن روایت در همه ى منابع یاد شده، در مورد خانه هایى که در ضمن نماز شب، قرآن تلاوت مى شود، است. عین عبارت حدیث مذکور در کافى، ج 2، ص 210، روایت 1367 به این صورت است: «إِنَّ الْبُیُوتَ الَّتى یُصَلّى فیها بِاللَّیْلِ بِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ، تُضیئُ لاِءَهْلِ السَّماءِ کَما تُضیئُ نُجُومُ السَّماءِ لاِءَهْلِ أَلاْءَرْضِ.»

2.بحارالانوار، ج 44، ص 393؛ اللهوف، ص 91.

3.مشابه این سخن از امیرالمؤمنین ـ علیه السّلام ـ درباره ى ویژگى هاى تقوا پیشگان و نشانه هاى مؤمنان نقل شده است، به این صورت: «أَمَّا اللَّیْلُ فَصافُّونَ أَقْدامَهُمْ، تالینَ لاِءَجزاءِ الْقُرْآنِ، یُرَتِّلُونَه تَرْتیلاً...» ر.ک: وسائل الشیعه، ج 6، ص 172؛ مستدرک الوسائل، ج 4، ص 240؛ بحارالانوار، ج 64، ص 315 و 341؛ ج 65، ص 194؛ ج 75، ص 28؛ امالى صدوق، ص 570؛ تحف العقول، ص 159؛ صفات الشیعة، ص 18؛ کتاب سلیم، ص 849؛ کنزالفوائد، ج 1، ص 90؛ نیز ر.ک: بحارالانوار، ج 75، ص 73؛ اعلام الدّین، ص 138.

 



نوشته شده در دوشنبه 92 تیر 24ساعت ساعت 2:14 عصر توسط حسین مرادی نژاد| نظر بدهید

رسولُ اللّه صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :

إذا التَبَسَت علَیکُمُ الاُمورُ کَقِطَعِ اللَّیلِ المُظلِمِ فعلَیکُم

بالقرآنِ ؛ فإنّهُ شافِعٌ مُشَفَّعٌ وماحِلٌ مُصَدَّقٌ ،

مَن جَعَلَهُ أمامَهُ قادَهُ إلَى الجَنّةِ ،

ومَن جَعَلَهُ خَلفَهُ ساقَهُ إلَى النارِ .

پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :

هر گاه کارها همچون پاره ‏هاى شب تار بر شما تاریک

و شبهه‏ ناک شد ، به قرآن روى آورید ؛

زیرا قرآن شفیعى است که شفاعتش

پذیرفته است و شاکى و خصمى است

که شکایتش قبول می‏شود .

هر که قرآن را فرا روىِ خود قرار دهد ،

او را به سوى بهشت کشاند

و هر که آن را پشت سر خویش نهد ،

به سوى دوزخش براند .

نوادر الراوندیّ : 21 ، 22 منتخب میزان الحکمة : 458



نوشته شده در پنج شنبه 92 تیر 20ساعت ساعت 6:46 عصر توسط حسین مرادی نژاد| نظر بدهید

ماه مبارک رمضان را باید گرامی داشت و قدر فرصت ایجاد شده برای ارتباط هر چه بیشتر با رب العالمین را دانست.اگر به فکر نباشیم این اوقات شریف را از کف خواهیم داد.برای استفاده هر چه بیشتر از الطاف ویژه الهی در این ماه شایسته است که از روز اول این ماه شریف یک برنامه دقیق و حساب شده برای خود بریزیم .

پیامبر اعظم و فرزندان پاک و مطهرش دستورات و سفارش هایی برای بهره وری هر چه بیشتر از این ماه دارند که می توان آن را در چهار بخش بیان نمود:

1ـ دعا:

سید بن طاووس از امام صادق و امام کاظم علیهم السلام روایت کرده است که فرمود: از اول ماه تا آخر ماه مبارک، بعد از هر فریضه این دعا را بخوان:

اَللّهُمَّ ارْزُقْنى حَجَّ بَیْتِکَ الْحَرامِ فى عامى هذا وَ فى کُلِّ عامٍ ...

و همچنین بعد از هر فریضه این دعا را بخوان:

یا عَلِىُّ یا عَظیمُ یا غَفُورُ یا رَحیمُ ...

2) شیخ کفعمى در مصباح و بلد الامین از حضرت رسول صلى الله علیه وآله نقل کرده اند که آن حضرت فرمود: هر کس این دعا را در ماه رمضان بعد از هر نماز واجب بخواند، خداوند متعال گناهان او را مى آمرزد:

اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلى اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ،....

همچنین مرحوم شیخ کلینى در کتاب کافى از ابوبصیر روایت کرده که امام صادق علیه السلام  در ماه رمضان این دعا(اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلى اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ) را مى خواندند.


2ـ تلاوت قرآن کریم

بهترین اعمال در شبها و روزهاى ماه مبارک رمضان تلاوت قرآن است زیرا قرآن در ماه مبارک رمضان نازل شده است، در حدیث آمده هر چیزى را بهارى است و بهار قرآن ماه رمضان است و در ماههاى دیگر هر ماهى یک بار ختم قرآن سنت است و اقل آن هر شش روز است ولى در رمضان، هر سه روز یک ختم قرآن سنت است و اگر بتواند روزى یک قرآن ختم کند، خوب است.


3ـ ذکر و استغفار

دعا و ذکر صلوات و استغفار از گناهان، در این ماه بسیار تأکید شده. و نیز گفتن کلمه لا اِلهَ إِلّا اللّه.

در روایتى مى خوانیم: وقتى ماه مبارک رمضان داخل مى شد امام زین العابدین علیه السلام جز به دعا و تسبیح و استغفار و تکبیر، سخن نمى گفت.


4ـ نماز

1) مستحب است در هر شب از ماه رمضان دو رکعت نماز خوانده شود به این نحو که در هر رکعت بعد از حمد سوره توحید را سه مرتبه بخواند و پس از سلام نماز بگوید:

سُبْحانَ مَنْ هُوَ حَفیظٌ لا یَغْفُلُ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ رَحیمٌ لا یَعْجَلُ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ قائِمٌ لا یَسْهُو، سُبْحانَ مَنْ هُوَ دائِمٌ لا یَلْهُو. سپس هفت مرتبه تسبیحات اربعه و بعد بگوید: سُبْحانَکَ سُبْحانَکَ سُبْحانَکَ، یا عَظیمُ اِغْفِرْ لِىَ الذَّنْبَ الْعَظیمَ. در پایان نیز ده مرتبه صلوات بفرستد بر پیغمبر و آل او.

روایت شده کسى که این دو رکعت نماز را بجا آورد خداوند متعال گناهان زیادى را از او بیامرزد.


2) در روایتى از امام صادق علیه السلام آمده است که هر کس در هر شب از ماه رمضان، سوره فتح را در نماز مستحب بخواند، در آن سال از بلاها محفوظ مى ماند.


3) بجا آوردن هزار رکعت نماز در طول شبهاى ماه رمضان.


درباره کیفیت بجا آوردن آن روایات مختلف است ولى آنچه در روایت «على بن مهران» از امام جواد علیه السلام  نقل شده و گروه کثیرى از بزرگان آن را پذیرفته اند چنین است:

در دهه اول و دوم ماه مبارک رمضان، در هر شبى بیست رکعت نماز خوانده شود (هر دو رکعت به یک سلام) به این نحو که هر شب، هشت رکعتِ آن بعد از نماز مغرب و دوازده رکعت آن، بعد از نماز عشا و در دهه آخر، در هر شبى سى رکعت خوانده شود، هشت رکعت بعد از مغرب و بیست و دو رکعت، بعد از نماز عشا، که در مجموع هفتصد رکعت مى شود و باقیمانده آن که سیصد رکعت است در شبهاى قدر خوانده شود، یعنى در شب نوزدهم صد رکعت (به اضافه بیست رکعتى که قبلاً مى خواند) و در شب بیست و یکم صد رکعت (به اضافه سى رکعت) و در شب بیست و دوم نیز صد رکعت (به علاوه سى رکعت) که مجموعاً هزار رکعت مى شود.


صلی الله علیه و آله  مى فرمود: براى روزه دار به هنگام افطارش، یک دعاى اجابت شده مى باشد.


4) به هنگام افطار، صدقه دهد و روزه داران را افطار دهد هر چند در صورت عدم توانایى، به تعدادى خرما یا جرعه اى آب باشد، افطار دادن از مستحبات بسیار م?کد است که سزاوار است م?منان آن را فراموش نکنند.


از رسول خدا صلی الله علیه و آله  نقل شده است که هر کس در ماه رمضان، م?من روزه دارى را افطار دهد، پاداش آزاد کردن بنده م?منى را دارد و سبب آمرزش گناهان او مى شود.

وقتى که اصحاب پرسیدند، توانِ چنین کارى نداریم، فرمود: آن کس که توان ندارد، مقدارى شیر یا قدرى آب و یا تعدادى خرما هم بدهد، خداوند به او چنین پاداشى را عطا مى کند.

 



نوشته شده در پنج شنبه 92 تیر 20ساعت ساعت 5:0 صبح توسط حسین مرادی نژاد| نظر بدهید

اَلْحَمْدُ للهِِ الَّذی اَدْعوُهُ فَیجیبُنی...

«ستایش خدایی را که می‌خوانمش و او پاسخم دهد...»

 

سلام بر رمضان...

سلام بر مولود مبارک رمضان...

سلام برنوای عاشقانه فزت و رب الکعبه...

و واحسرتا از آن شب غریب کوچ...

سلام بر آن زمزمه های تمنای نجات از آتش...

سبحانک یا لااله الا انت الغوث الغوث...

و سلام بر آن آقایی که فرشتگان و روح در شب قدر

بر قلب نازنینش نازل می گردند....


 

همراه و یاور گرامی...

ماه مبارک رمضان، ایام ضیافت الهی در پیش است.

رحمت و مغفرت الهی بیش از پیش بر بندگان

نازل می شود و مهربان آفریننده ی ما در انتظار

اشارتی برای بخشش بندگان

و بازگشت صمیمانه ما به آغوش

پر مهرش می باشد... پس دوباره با عزمی راسخ،

ندای پروردگارمان را لبیک گوییم

و به مولایمان حضرت بقیه الله الاعظم

ثابت کنیم که در جنگ با نفس و جهاد اکبر ثابت قدمیم

و می خواهیم زمینه ساز انقلاب جهانی اش بشویم...

بیایید برا او از خود بگذریم

و خود نا قابل را فدای او کنیم ... تنها فدای او ...


اِنَّهُم یَرونه بعیدًا و نَریهُ قریبَا 


نوشته شده در دوشنبه 92 تیر 17ساعت ساعت 6:18 عصر توسط حسین مرادی نژاد| نظر بدهید

مرجع دریافت قالبها و ابزارهای مذهبی
By Ashoora.ir & Night Skin